Zweedse klompen

DeKlompengigant is aangesloten bij stichting WebwinkelKeur.

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Komen Zweedse klompen uit Zweden? 

Het antwoord op bovenstaande vraag is zowel ja als nee. Zweedse klompen zijn veel meer een algemene merknaam geworden, er worden heel veel 'lompen in andere landen gemaakt die we nu kennen onder de merknaam Zweedse klompen. Zoals Franse frietjes niet allemaal in Frankrijk worden gemaakt, en zoals we met 'Jeep' niet altijd persé het automerk Jeep bedoelen, zo bedoelen we met Zweedse klompen vooral de zogenaamde schoenklompen, of klompschoenen, al dan niet met stalen neus e.d. 

Waar worden Zweedse klompen van gemaakt?

De allereerste klompen werden van echt Zweeds hout gemaakt. Tegenwoordig echter worden de meeste Zweedse klompen niet meer van dit hout gemaakt. Meestal hebben deze klompen een PU zool en vaak is het leder niet natuurlijk. Officeel moet een Zweedse klomp een volledige houten zool hebben en de schacht moet helemaal van echt leer zijn, de meeste klompen hebben dit niet.

Welke soorten kennen we eigenlijk?

Zweedse klompen met stalen neus;

Deze klompen zijn zogenoemde veiligheidsklompen of werkklompen. Vaak zijn ze behoorlijk sterk en volgens de officiële veiligheidsklassen gecertificeerd.

Zweedse klompen met dichte hiel;

De klompen met dichte hiel zijn niet extra beveiligd zoals bij de klompen met stalen neus wel het geval is. Het spreekt voor zich dat deze klompen een dichte hiel hebben.

Zweedse klompen met open hiel. 

De klompen met open hiel behoren officeel niet tot de oorspronkelijke zweedse klompen. Echter worden deze klompen nu wel gerekend tot de zweedse klomp.


 

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x